Lotto

lotto 1x2Lotto är det spelsätt genom vilket Svenska Spel har levererat mest pengar till svenska medborgare som varit intresserade av att vinna. Lotto har funnits sedan 1980 i Sverige och man har kunnat spela det på lite olika ställen, bland annat på bensinmackar, hos spelombud och i butiker. Lotto har givetvis hängt med in i moderniteten, vilket betyder att det numera är väldigt enkelt att spela på denna spelform, då internet finns som ett givet val att välja på, och man behöver inte ens lämna soffan.

Hur spelet går till är lika enkelt att förstå som det alltid har varit och spelet i sig är helt och hållet baserat på turen. Det innebär att förkunskaper om detaljer kring spelandet egentligen inte spelar så stor roll, du kan bara lämna in din kupong och hoppas på att turen är på din sida. Givetvis är det bra om du har koll på när dragningarna faktiskt går och när spelstoppet är. Det enda du faktiskt behöver göra för att spela på Lotto är att välja sju siffror mellan 1 och 35, lämna in din rad och hålla tummarna. Det går även att planera sina spel, vilket betyder att du kan använda dig av samma siffror flera dragningar i följd, vilket i sin tur betyder att du inte måste lämna in den på nytt inför varje omgång, om du inte vill det.

När dragningen går så kommer det att plockas fram sju nummer. Efter att de sju numren är dragna som kommer det fyra ytterligare tilläggsnummer. Tilläggsnummer är ett sätt för dig att vinna mer, även om du ”bara” har fått sex bollar rätt. Lyckats något av dina nummer dyka upp bland tilläggsnumren så får du 6+1, vilket betyder att du vinner mer än de som bara har sex bollar rätt.

Jackpot brukar vittna om att det finns mycket pengar att hämta, och så är det också på Lotto, där det är vanligt med just jackpot. Det innebär att ingen lyckades få sju rätt under en dragning, vilket innebär att pengarna i den potten flyttas över till nästa dragning, fram till dess att någon får sju rätt. Det betyder att det kan bli riktigt stora summor om jackpotten håller i sig ett tag.