Hur hanterar man en lottovinst?

Om turen skulle vara framme och ge dig riktigt mycket pengar så tänkte vi här tipsa dig lite om hur du kan hantera det hela. Givetvis behöver du inte göra såhär, men det kan vara klokt att lyssna.

Håll kupongen säker
Ganska självförklarande, men ack så viktigt. Skriv ditt namn och telefonnummer på den och förvara den på ett säkert och tryggt ställe som du vet inte kommer att rotas i. Det betyder att du kan vänta några dagar med att träda fram med din vinst. Det ger dig tid till att klura ut hur du ska hantera det hela.

Fråga om råd
Kontakta proffs som vet hur det är att handskas med stora summor pengar, för troligen så har du aldrig tidigare i ditt liv behövt göra det. Ofta brukar det leda till att placera pengarna i investeringar, så du behöver definitivt skaffa en personlig bankman. Personer som har vunnit stort rekommenderar att du inte gör livsförändrande beslut direkt, utan låter det bli en långsam och utdragen process för att du ska anpassa dig så bra som möjligt till din nya rikedom.

Betala skulder
Aldrig har väl läget varit mer gynnsamt att betala av dina skulder, allt från huslån till studielån till eventuella personliga skulder till vänner. Nu har du möjligheten att njuta av hur det är att vara helt skuldfri.

Investera klokt
Om du investerar dina pengar på ett bra sätt så kommer dina vinstpengar att ge dig inkomster månadsvis i resten av ditt liv. Det är det här du behöver proffsen till, för att placera dina pengar på rätt sätt så att du får det som du vill ha det.

Planera din framtid
När dina pengar är trygga och säkrade genom kloka investeringar så kan du börja planera ditt nya liv. Kanske är det läge att köpa nytt hus, att renovera, spara till barnen eller att köpa en till bil. Du kan helt enkelt göra det som du tidigare bara drömt om. Var bara försiktig och spendera måttfullt.

Lev livet och dela med dig
Det är viktigt att njuta av livet och nu har du verkligen all anledning att göra just det. Unna dig själv och din familj tid tillsammans. Dessutom är det klokt att göra saker för själens välbefinnande. Hjälp vänner och familj om de befinner sig i ekonomiska svårigheter eller skänk pengar till välgörenhet. Då gör du definitivt någonting gott med dina vinster.

Skydda dig själv
Det som är det stora problemet med att vinna mycket pengar är att främlingar, på mer eller mindre hotfulla sätt, frågar dig om pengar. Det är lite svårt att komma ifrån, men se till att du inte vill att ditt namn ska komma ut i media när det rapporteras om vinsten, och se till att du skaffar dig övervakning av din bostad.