Hett Merseyside Derby

Liverpool och Everton låg innan tisdagens omgång hack i häl med varandra i ligan, och båda lagen har haft det kämpigt när man ser till formen. Visserligen har det inte varit några katastrofer, men man har definitivt kunnat göra bättre ifrån sig. Man förväntar sig helt enkelt att lag av denna kaliber ska kunna göra bättre resultat mot lag med betydligt sämre form.

Everton kom till Anfield med blicken inställd på att ta över Liverpools position i tabellen, för hade man vunnit matchen så hade man gått om. Utvecklingen blev något helt annan, och även om Everton helt dominerade bollinnehavet och spelet så blev man ändå överkörda på grund av Liverpools kontringar. Everton, som har varit säkerheten själv bakåt, läckte nu som ett durkslag, och resultatet kunde skrivas till hela 4-0 till Liverpool, dessutom hade Liverpool bud på betydligt mer, bland annat missade Sturrigde både en straff och ett friläge.

Genom denna viktiga seger så befäster Liverpool nu sin fjärdeplats i Premier League, samtidigt som man nu har ett fyra poängs försprång till lokalkonkurrenten. Det enda hotet som finns för Liverpool just nu är Tottenham på femteplatsen, som kan gå om Liverpool om de tar en tvåmålsseger mot Manchester City på onsdag kväll. Det är inte speciellt troligt om man ser till formen på City, så tämligen säkert är det att Liverpool har sin fjärdeplats även efter att omgång 23 är spelad, med bra chanser att avancera ytterligare, då kommande spelschema inte ser alltför svårt ut. Med andra ord finns det en god chans att vi ser Liverpool i Champions League nästa säsong.