Mata klar för United

Det är nu klart att den största krisklubben just nu i England har gjort klart med den dyraste värvningen någonsin i klubbens historia. Det är Juan Mata som har tagit klivet från Premier League-konkurrenten Chelsea till United, en affär som har kritiserats av många. Dels så är det de som är av åsikten att det här är en paniklösning signerat United, som kanske inte är hållbar i det långa loppet och ger mer problem än vad det löser.

Den andra bittra kritik som lyfts fram är att övergången är orättvis för alla andra lag i Premier League. Genom att Chelsea, uppenbarligen ganska lättvindigt, släppte Mata till United för en stor summa pengar så tjänade man inte bara ekonomiskt på att låta honom skriva på. Det är nämligen så att United redan har mött Chelsea två gånger i ligan, vilket innebär att ett United, förstärkt av Mata, inte kommer att utgöra något hot för Chelsea i ligan, däremot för alla andra.

Det handlar även om Champions League. Båda lagen är vidare till åttondelsfinalerna, och det innebär att det finns en chans att de kommer att stöta på varandra någon gång under turneringens gång om de går vidare. Eftersom Mata redan har spelat Champions League denna säsong med Chelsea kommer han inte att få delta i Uniteds matcher, alltså slipper Chelsea ett United med Mata i startelvan om de skulle stöta på varandra. Mycket kritik alltså, men det kanske ändå blir något bra av detta tillslut. United behöver det verkligen med tanke på var man nu befinner sig.