Vägrade tro på miljonvinsten

Det finns många som hävdar att det är bättre att vinna mer rimliga vinster, till exempel en miljon eller så, än att helt plötsligt upptäcka att man plötsligt har en halv miljard kronor, och det ligger någonting i det. En miljon är visserligen mycket pengar, men knappast tillräckligt för att det ska vända upp och ner på ens liv, och det är mer än nog för att man ska bli riktigt glad om – eller när! – det inträffar.

Det bevisas inte minst av det unga par som hastigt och lustigt upptäckte att de vunnit en miljon. De hade det knappast så väl ställt och hade just köpt sitt hus, när den unge manen bestämde sig för att spela lite; bland annat hundra kronor på lotto. När sedan dragningen var avklarad så var han exakt 1,086,373 kronor rikare. Kanske inte en vinst som imponerar så mycket numera, när man nästan varje dag kan läsa om folk som vunnit 100 miljoner eller mer, men mer än tillräckligt för det unga paret – en miljon var precis vad de behövde. En miljon var för övrigt tillräckligt för att flickvännen först skulle vägra att tro att det var sant, men det var det definitivt.

Som kloka miljonvinnare ska de först av allt betala det nyinköpta huset och renovera det samma. I övrigt så har de inte bestämt sig, förutom att det antagligen blir det klassiska – en trevlig resa, som de annars inte skulle haft råd med. Även en ynklig miljon i vinst kan leda till mycket glädje.